Hilabete honetan lantzen ari garen ipuina "Artzain gezurtia" da, eta dakizuenez harreman zuzena du ardiekin. Hori dela eta esnekiak egitera animatu gara gelan (yogur) eta aitzaki galanta izan da gelan bertan gazta desberdinen dastaketa egiteko. Gazta mota desberdinak izan ditugu dastatzeko: rokefor, gazta freskoa edo biguna, idiazabalgo ardi gazta, lontxetako behi gazta, ahuntzaren gazta. Begiak itxita zatitxo bat jan eta zein zen jandako gazta asmatu behar zuten. Gehienek moko fina dutela erakutsi dute, eta niri asko harritu banau ere rokefor gazta izan da arrakasta gehien izan duena.
Como este mes estamos trabajando el cuento de "Pedro y el lobo", hemos hablado sobre las ovejas. Nos hemos animado a hacer "yogur", y ha sido la excusa perfecta para realizar una cata de quesos en el aula. Hemos tenido diferentes quesos para probar: roquefor, idiazabal de oveja, fresco, lonchas de queso de vaca, quejo de cabra. Con los ojos cerrados debían de adivinar qué queso era el que se habían metido a la boca al azar. La mayoría ha demostrado buenas dotes, y han acertado, pero sin duda lo que más me ha sorprendido ha sido el gran éxito del queso roquefor.