martes, 23 de marzo de 2010

SEVILLAKO KARMELDAR OINUTSEN BIZKOTXOA. Bizcocho de las carmelitas descalzas de Sevilla.


Pasa den astean Oier eskolara azaldu zen karmeldar oinutsen bizkotxoa egiteko orearekin. Aste osoan egon gara orea zaintzen eta mimoak egiten eta azkenean gaur bizkotxoa egin dugu. Hona hemen emandako urratsak:
La semana pasada Oier llego a clase con un vasito lleno de masa para hacer bizcocho de las Carmelitas descalzas de Sevilla. Tras un monton de dias de mimar y cuidar la masa, hoy hemos realizado el bizcocho. Aqui van los pasos:

1. eguna: edalontzian Oierrek ekarritako orea beste ontzi handiago batean ipini. Edalontzia azukrez bete eta bota, ondoren irinaz osatu eta bota. Ez da nahastu behar. Poner la masa en un bol mayor y añadir un vasito de azucar y uno de harina. No mezclar.
2. eguna: nahastu. Mezclar.
3.- eguna: utzi dagoen moduan. Dejar como esta.
4.- eguna: utzi dagoen moduan. Dejar como esta.
5. eguna: ontzi bat azukre, ontzi bat esne eta ontzi bat hirina bota. Nahastu gabe. Añadir un vasito de azucar, uno de leche y uno de harina. No mezclar.
6. eguna: dena nahastu. Mezclar.
7. eguna: utzi dagoen moduan.Dejar como esta.
8. eguna: utzi dagoen moduan. Dejar como esta.
9. eguna: utzi dagoen moduan. Dejar como esta.

10. eguna: oretik hiru edalontzi ateratzen dira eta hiru pertsona desberdinei ematen zaie. Geratzen zaigunari bi arraultza, hirina baso bi, altxagarri sobre bat, olio edalontzi bat, azukre edalontzi bat, eta esne edalontzi bat botatzen dizkiogu. Nahastu oso ondo eta moldean jarri, labean sartu 180 graduetara 40 minututan. Separar tres vasos de la mezcla, y darselas a tres personas que desees salud y suerte. A la mezcla restante añadir dos huevos, dos vasos de harina, un sobre de levadura, un vaso de aceite, uno de azucar y uno de leche. Mezclar todo bien, y al horno durante 40 minutos a 180 grados.